DONEM SUPORT LA VAGA FEMINISTA DE 8 MARÇ

ALIANZA POR LA SOLIDARIDAD RECOLZA LA VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ DE 2018.

«DONES LLIURES EN TERRITORIS LLIURES»

Ens unim a la crida global per a reivindicar una societat lliure d’opressions, d’explotació i de violències masclistes

 

L’Aturada Internacional convocada l’any passat any a partir del moviment «Ni una menys, vives ens volem!» que van llençar les feministes argentines, va aconseguir que milions de persones de 70 països sortíssim als carrers, per a fer visibles les nostres demandes sobre el nostre treball productiu i reproductiu, espais en els què les dones som menysvalorades, invisibilitzades i discriminades i que s’uneixen a les múltiples situacions de violència masclista i no reconeixement dels nostres drets sexuals i reproductius, àmbits en els què Alianza por la Solidaridad treballa de manera coordinada amb organitzacions feministes i de dones de diversos països.

Aquest any 2018, organitzacions de dones i feministes de tot el món estan convocant la Vaga Feminista internacional, un espai de reivindicació més ampli que va més enllà d’una vaga laboral posicionant la participació de les dones com a eix central en totes les esferes de la vida visibilitzant espais essencials com el de les cures, el consum, la vida estudiantil i l’associativa.

Com a Alianza por la Solidaridad ens unim a aquesta convocatòria i alcem la nostra veu davant les violències masclistes, davant la vulneració dels drets sexuals i reproductius de les dones en la seva diversitat, davant la desigualtat laboral i davant les discriminacions que patim les dones en l’accés als recursos econòmics, socials, polítics i mediambientals i davant la invisibilització de les cures que, majoritàriament, realitzen les dones a tot el món. Com a organització volem visibilitzar també  totes aquelles dones que no podran aturar-se aquest dia perquè treballen en els sectors més precaritzats, sense garanties i en sectors informals. (Servei domèstic, treballadores del camp, cures de gent gran, etc.).

Com a organització de desenvolupament que treballem en aliança amb organitzacions en més de 10 països, donem suport a aquesta vaga com a part d’un moviment GLOBAL. Aquesta vaga és de TOTES LES DONES DEL MÓN i per això ens sumarem als diversos espais i activitats organitzades en els països on som presents amb les nostres sòcies a Amèrica Llatina, Àfrica, Orient Mitjà i arreu de l’Estat.

Ens unim i recolzem les reivindicacions de les dones indígenes i afrodescendents amb les que treballem a Bolívia i Colòmbia, a les de les dones joves que a través de l’art reivindiquen el dret a decidir sobre el seu cos i sexualitat a Bolívia, a les de dones líders i defensores de drets mediambientals i socials a Amèrica Central i a Colòmbia, així com a les dones regidores i candidates, de zones rurals i de sectors vulnerables de Perú i Bolívia que pateixen cada dia violència política per ocupar un lloc de lideratge.

Així mateix, a l’Orient Mitjà ens unim a les dones refugiades sirianes amb les que treballem a Jordània, pels seus drets més bàsics; salut, prevenció de violència i mitjans de vida, així com en la prevenció dels matrimonis infantils i de la violència sexual. Amb les dones refugiades palestines a la Franja de Gaza, per l’accés a serveis imprescindibles com la salut, l’atenció i la prevenció de violència, així com la seva participació en espais de decisió, construcció de Pau i la seva resiliència davant l’ocupació.

A l’Àfrica, a països del corredor migratori com a Mauritània i el Marroc on treballem amb dones migrants i en trànsit, ens unim pel seu dret a ser protegides pels seus països d’origen en cas de violència i discriminació i a tenir garantit l’accés a serveis i recursos per a la salut, l’educació i el treball decent allà on viuen. I al Senegal pel seu dret a la propietat de la terra i l’accés i control dels recursos naturals.

Així mateix a l’Estat espanyol ens unim a les demandes de les dones migrants, de les refugiades i persones en trànsit que dia a dia veuen vulnerats els seus drets en una Europa cada vegada més centrada en polítiques de tancament de fronteres enlloc del benestar de les persones.

Per tot això Alianza por la Solidaridad dóna suport a la vaga i fa una crida a totes les seves aliades i oficines als diferents països per tal que el dia 8 de març:

  • Totes les dones es sumin a la Vaga Feminista i que les organitzacions donin suport i secundin, facilitant el lliure exercici del dret a vaga de totes les treballadores; formals i informals, dins i fora de la llar, remunerades o no,
  • Fem una crida, així mateix, als homes per tal que donin suport, cobertura, acompanyament i col·laboració per permetre la participació de les dones, tant realitzant els serveis mínims en els espais de treball com ara portant a terme el treball de cures que quedarà sense fer[1],
  • Es participi en les manifestacions o espais convocats de reivindicació per les organitzacions feministes,
  • S’estableixin espais de reflexió previs a la Vaga al voltant de les problemàtiques que posicionem amb les organitzacions i grups dels nostres entorns,
  • Visibilitzem en els nostres espais de treball el suport a la Vaga Feminista Internacional http://hacialahuelgafeminista.org/espacios,
  • Totes i tots ens manifestem a través de les xarxes socials #CapaLaVagaFeminista, #HaciaLaHuelgaFeminista, #8M i a través del nostre hashtag #AliadasParamos

 

Som moltes, però serem més perquè: si parem totes parem el món.

[1] https://www.elsaltodiario.com/huelga-feminista/que-deben-hacer-los-hombres-papel-huelga-feminista-cuidados-8-marzo-trabajo

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta